Portal mengenai PT3 yang meliputi jadual peperiksaan, Kerja kursus PT3, tips PT3, nota-nota subjek PT3 serta info lain berkenaan PT3.

Breaking

Monday, 2 October 2017

Semakan Keputusan UPSR 2017 Online dan SMS

Selepas selesai menduduki Ujian Penilain Sekolah Rendah (UPSR) pastinya anda ingin menyemak keputusan. Berikut kami kongsikan cara untuk membuat semakan keputusan UPPSR 2017 secara online dan juga SMS.

Seperti setiap tahun, tarikh semakan adalah pada bulan November. Begitu juga dengan tahun ini. Walau bagaimanapun, masih belum ada tarikh rasmi bila keputusan UPSR 2017 diumumkan. Kami akan mengemaskini di sini apabila pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengumumkan tarikh.

baca: jadual upsr 2017
semakan keputusan upsr 2017 online

Semakan Keputusan UPSR 2017 Online dan SMS

Semakan keputusan boleh dibuat melalui cara berikut:
 1. Hadir ke sekolah.
2. Melalui SMS
3. Online ( masih belum ada)

Untuk cara pertama, anda cuma perlu hadir ke sekolah pada pukul 10 dengan berpakain kemas untuk membuat semakan keputusan UPSR 2017 anda. 

Manakala dengan cara sistem pesanan ringkas (SMS) pula anda boleh ikuti cara seperti di bawah ini:
Taipkan UPSR <jarak> Angka Giliran hantar ke 15888

Bagi calon persendirian pula, anda boleh terus ke Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) tempat anda menduduki peperiksaan untuk melihat keputusan UPSR 2017 anda.

Jika anda berminat untuk menyambung ke Kolej Vokasional, boleh lihat artikel: Permohonan Kolej Vokasional 2018

Semoga artikel ini bermanfaat dan dapat membantu anda untuk mengetahui bagaimanakah cara untuk membuat semakan keputusan upsr 2017  secara online dan sms.

No comments:

Post a Comment